• Jesenná dekorácia

          • Jeseň je ročným obdobím, ktoré patrí medzi najkrajšie pre pestrosť farieb všade okolo nás. S pomocou rôznych materiálov si žiaci s učiteľmi vyrobili také dekorácie, ktoré sa stali súčasťou výzdoby školy. Pri príležitosti Sviatku všetkých svätých a Spomienke na všetkých verných zosnulých si  žiaci zhotovili kytice a vence pre tých, ktorí už opustili tento svet.

          • Ponožkový október

          • V mesiaci október sa naša škola opäť po roku zapojila do zbierky nových ponožiek pre ľudí bez domova v spolupráci s Podaj ďalej Prešov. Hlavnou myšlienkou kampane je zabezpečiť ponožky na prichádzajúce zimné obdobie pre tých, ktorí si ich nemôžu zakúpiť. Vyzbierané ponožky sú už odovzdané....!

          • Jesenná výzdoba školy

          • Slniečko už menej hreje,
            šibal vetrík sa len smeje,
            pohvizduje po chotári,
            po oblohe ženie chmáry.
            Pozhadzoval všetky listy,
            strom bez listov je už čistý.
            Striasol na zem aj gaštany,
            ležia v tráve, vedľa brány.

          • Stredoeurópsky deň stromov

          • Dňa 20. októbra sme si pripomenuli stredoeurópsky deň stromov. Význam tohto dňa sme si priblížili spoločnou aktivitou učiteľov a žiakov zasadením stromov (tis, dub, gaštan) v našej obci.

          • „Október, mesiac úcty k starším ľuďom“

          • Mesiac október patrí úcte našim najstarším. Preto sme si s našimi žiakmi s úctou zaspomínali na našich starých rodičov. Pripomínajú nám, že život je krásny v každom veku. Znamenajú pre nás tak veľa a robia náš život krajším.

          • "Triedim, triediš, triedime"

          • Naša škola sa zapojila do projektu „Triedim, triediš, triedime“, orientovaného na podporu environmentálnej výchovy, prostredníctvom, ktorého sa deti  učia ako správne nakladať s odpadom. Vyhlasovateľom projektu je Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky, organizátorom je Slovenská agentúra životného prostredia. Za myšlienkou stojí aj Iniciatíva Tvoríme Zelené Slovensko – Greeen Slovakia. Zábavnou aktivitou si žiaci rozšírili poznatky a zručnosti o triedení odpadu. Nápomocná im bola tabuľa k triedenému odpadu navigujúca triediť podľa farebnosti tašiek a druhov odpadu.

          • HOVORME O JEDLE

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili súťaže „HOVORME O JEDLE“. Cieľom súťaže je podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia. Žiaci sa zapojili do jednotlivých vyhlásených tém výtvarnej súťaže CHUTNÉ MAĽOVANIE. Spoločne s triednymi učiteľmi si zorganizovali výstavu školských prác. 

             

          • Svetový deň ochrany zvierat

          • Svetový deň 4.10. patrí ochrane zvierat, ktorý je oslavou života zvierat a ich nezastúpiteľnosť v našom živote. Preto sme si s našimi žiakmi priblížili otázku ochrany zvierat. Spoločne sme uvažovali prečo sa musíme o zvieratka starať a prečo im nesmieme ubližovať. Aj zvieratka pociťujú bolesť, strach a tiež sa vedia tešiť a vyjadrovať lásku. Žiaci spoločne s triednymi učiteľkami si vytvorili plagát podporujúci ochranu zvierat a krásny príbeh prostredníctvom komixu a básne:

            Zvieratká

            My sme vaši kamaráti,

            túžime po vašej láske,

            na oplátku sľubujeme vďakou plné srdce.

            Nechceme nič, len vašu priazeň,

            starostlivosť aj trošku nehy.

            Len nás ľúbte, netýrajte.

            Zostaneme s vami stále,

            vďačne vám svoj život dáme.

          • Jesenný strom

          • Žiaci tretieho, štvrtého a piateho ročníka si vytvorili krásne, farebné jesenné stromy, ktorými vystihli rozmanitosť jesene.  

          • Európsky futbalový týždeň Špeciálnych olympiád

          • Aj naši žiaci radi športujú, preto sa naša škola zapojila do projektu s názvom Európsky futbalový týždeň športu Špeciálnych olympiád. Chlapci si zahrali napínavý futbalový zápas, pri ktorom bolo cítiť bojovo- športovú náladu. Dievčatá si s pani učiteľkami vyrobili transparenty a ozdoby na povzbudzovanie futbalistov, ktoré prispeli k fantastickej atmosfére......

          • Deň gramotnosti

          • Dňa 8. septembra sa na celom svete oslavuje Medzinárodný deň gramotnosti. Aj naši žiaci spoločne s triednymi učiteľmi si precvičili svoju gramotnosť a zručnosť v rámci jednotlivých vzdelávacích predmetov. Precvičili si hlavne športové, výtvarné, matematické, gramatické zručnosti a v neposlednom rade finančnú gramotnosť.

          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            na základe informácií vydaných MŠVVaŠ SR každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, škola zabezpečí sadu 25 ks antigénových testov na domáce samotestovanie. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúča sa realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19. V prípade otázok nás môžete kontaktovať prostredníctvom emailu školy:szsmalyslivnik28@gmail.com,alebo telefonicky 051/ 7754279, +421 917878975.  

          • OZNAM

          • Letná škola 2021 v termíne od 23. 8.- 27. 8. 2021 sa neuskutoční z dôvodu nízkeho počtu prihlásených žiakov. 

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

          • Ani sme sa nenazdali a nadišiel deň, keď sa zatvoria školské brány a žiaci sa rozbehnú v ústrety letným dobrodružstvám. Na školskom dvore sa  pán riaditeľ stretol so žiakmi, zhodnotil školský rok a poprial im pekné prázdniny. Žiaci sa rozišli do tried spolu s triednymi učiteľmi, prebrali z ich rúk vysvedčenia a bežali v ústrety vysneným prázdninám. Taktiež sme sa rozlúčili s duchovným otcom vdp. Imrichom Revákom, ktorý odchádza na zaslúžený odpočinok. Prajeme mu pokojný a oddychový čas na dôchodku. Našim žiakom školy prajeme pekné prežitie prázdnin bez ujmy na zdraví, leto plné zážitkov, aby sme sa opäť plní sily stretli v septembri.

          • LETNÁ ŠKOLA 2021

          • Letná škola 2021

            Tento rok sa naša škola zapojí do projektu Letná škola 2021, ktorý vyhlásilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Cieľom Letnej školy je možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si žiaci nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021. Letná škola nebude prebiehať vo forme klasického vyučovania. Cieľom  bude  zopakovať a upevniť prebraté učivo počas dištančného vzdelávania. Prostredníctvom  tém plánujeme obohatiť  a upevniť nadobudnuté vedomosti hravou a zážitkovou formou.Na našej škole bude letná škola realizovaná pre žiakov v termíne: 

            23.8. – 27.8.2021 – 2 skupiny

            Výchovno-vzdelávacia činnosť bude prebiehať v čase od 8.00 hod. do 14.00 hod., počas piatich dní sme pre žiakov pripravili veľa zaujímavých vzdelávacích  aktivít, ktoré budú prebiehať v našej škole a v blízkom okolí. Počas Letnej školy bude zabezpečená strava prihlásených žiakov. Letná škola je BEZPLATNÁ! Všetky výdavky sú hradené z daného projektu MŠ SR. Ak máte záujem o prihlásenie, vyplňte a obratom pošlite záväznú prihlášku a odovzdajte ju svojej triednej učiteľke.

             

          • AstroShow

          • Vedeli ste, že aj hviezdy starnú?  Alebo to, že Slnko je tiež hviezda, ktorá ani zďaleka nie je najväčšou hviezdou vo vesmíre? Čo sa stane s hviezdou, ak zomrie? Odpovede na všetky tieto otázky a na ešte mnoho ďalších, sa žiaci školy mohli dozvedieť z krásneho animovaného filmu, ktorý sa premietal na hviezdnej oblohe v tvare kupoly. Žiaci tak nadobudli pocit, ako keby sa nachádzali vo vesmíre. AstroShow sa žiakom veľmi páčila a vďaka tomu sa dozvedeli mnoho dôležitých vecí o vesmíre. Plní zážitkov sme sa vrátili späť do školy a rozprávali sme sa o kráse vesmíru, čím sme si získané poznatky prehĺbili.

          • OPEKAČKA

          • Dnes sme sa so žiakmi našej školy vybrali na výlet do prírody, na opekačku. Počas prechádzky lesom sme obdivovali prírodu okolo, spev vtáčikov a rozprávali sme sa o jej význame pre nás. Spolu so žiakmi sme dospeli k záveru, že ak sa k prírode správame pekne a chránime si ju, odmení nás svojou krásou. Po príchode na miesto opekania sme si nachystali drevo, a začali sme opekať. Počas opekačky sme sa rozprávali, niektorí hrali hry, iní zbierali drevo na udržanie ohňa, a na záver sme za sebou všetko poupratovali a uhasili oheň. Potom sme sa boli sme sa pozrieť na kaplnku sv. Apolónie, ktorá sa nachádza v blízkosti miesta opekania, poobdivovali sme les a vrátili sa späť do školy. Na spiatočnej ceste sme pozbierali odpadky, ktoré sme vyhodili do kontajnera pri návrate do školy. Vrátili sme sa do školy unavení, ale plní pozitívnej energie, ktorú sme načerpali v prírode.